CDA Bergeijk - Onze mensen

Henk Sengers

CDA Bergeijk - Henk Sengers

“Een gezond bedrijfsleven houdt iedereen aan het werk”

Henk Sengers uit Luyksgestel – vader van drie opgroeiende kinderen – is directeur van Sengers Metaal. Na een werkdag springt hij graag op zijn racefiets of staat hij op de tennisbaanAls zelfstandig ondernemer weet Henk als geen ander hoe belangrijk een gezond bedrijfsleven is voor onze gemeente.

Werken dicht bij huis
“CDA Bergeijk wil dat mensen dicht bij huis kunnen werken. Om dat voor elkaar te krijgen, moeten we zorgen voor een gezond bedrijfsleven in onze gemeente. Hoe we dat doen? Door het voor ondernemers heel aantrekkelijk te maken om zich in Bergeijk te vestigen. We zorgen voor een lage drempel, bieden geschikte locaties en garanderen een goede bereikbaarheid. Daarnaast willen we bedrijven helpen die investeren in technisch onderwijs zodat er ook in de toekomst voldoende arbeidskrachten beschikbaar zijn.”  

Een levendig centrum
“We zijn trots op het levendige centrum van Bergeijk. De detailhandel op ’t Hof is stabiel, tegen de landelijke tendens in. Het is een uitdaging om dit zo te houden, maar we doen er alles aan. Ook op de recreatiemogelijkheden en het toerisme in onze gemeente zijn we heel trots. We blijven investeren in de toeristische sector, niet in de laatste plaats om de werkgelegenheid te stimuleren.”

Bergeijk als zelfstandige gemeente
“Voor sommige taken en uitdagingen moeten we nauw samenwerken met omliggende gemeenten – en dat gaan we zeker doen – maar CDA Bergeijk wil wel dat Bergeijk een zelfstandige gemeente blijft. We hebben het goed voor elkaar en dat is mede te danken aan de ruimte die we burgerinitiatieven geven en de inzet van heel veel vrijwilligers. We geloven heilig in deze aanpak en zien burgerparticipatie als de grote kracht van gemeente Bergeijk.”

Scroll naar top