CDA Bergeijk - Onze mensen

Ben Groenen

CDA Bergeijk - Ben Groenen

“Energie besparen of opwekken wordt beloond”

Ben Groenen woont op ’t Loo. In het dagelijks leven is hij adviseur omgevingsbeheer, in zijn vrije tijd is hij jeugdleider bij voetbalclub Terlo en actief voor Startersgroep Bergeijk. Sinds 2006 is Ben lid van CDA Bergeijk.

Eerst denken, dan pas uitgeven
“We vinden het belangrijk om verstandig om te gaan met geld. ‘Eerst denken, dan uitgeven’ is het motto. Een investering moet de gemeenschap daadwerkelijk iets opleveren. Daarnaast gaat CDA Bergeijk zorgvuldig om met de grond van de gemeente. Goed rentmeesterschap heet dit in politieke termen. Dankzij deze aanpak staat gemeente Bergeijk er financieel goed voor. De gemeentelijke belastingen zijn laag en dat willen we graag zo houden. Als het aan ons ligt, gaat de Bergeijkse burger in de komende periode niet méér betalen.”

Zo houden we Bergeijk groen
“Bergeijk is een groene gemeente. Daar genieten we als inwoners zelf van, maar het is ook een toeristentrekker. Als we Bergeijk groen willen houden, moeten we blijven investeren. Hoe wij dat doen? Door het buitengebied verder te ontwikkelen bijvoorbeeld. We helpen de ondernemers die het moeilijk hebben en geven ze de ruimte om nieuwe kansen te verkennen en ontplooien. We zijn daarbij wel duidelijk over de kaders waarbinnen die activiteiten moeten passen. Stank- en geluidsoverlast moeten zoveel mogelijk worden beperkt en op gezondheidsrisico’s zijn we heel alert.”

Groen dicht bij huis
Ook dichter bij huis willen we Bergeijk zo groen mogelijk laten zijn. Daarom ondersteunen we ‘groene buurtprojecten’ die door inwoners zelf worden geïnitieerd. Voorbeelden daarvan zijn Natuurtuin ‘t Loo en de Plukroute in de wijk achter de molen (in Bergeijk). We stimuleren de bouw van duurzame woningen en verstrekken subsidies aan mensen die energie besparen of zelf energie opwekken.
In 2021 wordt de Omgevingswet ingevoerd. Inwoners worden verantwoordelijk voor het inrichten van hun eigen woonomgeving. Wij juichen de komst van deze wet toe en gaan er samen met alle kernen en wijken voor zorgen dat straks elke woonomgeving voldoet aan de wensen en behoeften die er zijn.

Zo zorgen we ervoor dat ook de volgende generaties zorgeloos en tevreden kunnen leven in een groen Bergeijk.”

Scroll naar top