CDA Bergeijk - Nieuws en actualiteiten

Korte lijntjes met Den Haag

Het CDA staat voor verbinding, samen doen. Hierin wordt onder andere veel waarde gehecht aan de betrokkenheid van jong en oud. Om te zorgen voor verbinding binnen het CDA, worden vanuit CDA landelijk bijeenkomsten georganiseerd voor alle jonge raadsleden en wethouders uit het hele land. Op deze manier blijven we met elkaar in gesprek en kunnen we veel leren van elkaar. Zoals u weet bestaat de fractie van CDA Bergeijk uit jonge enthousiaste mensen. Daarom zijn wij op vrijdag 8 juli jongstleden aangesloten bij deze bijeenkomst, die dit keer plaatsvond in Sneek.

De middag begon met een gesprek met de fractievoorzitter van de CDA fractie van de Tweede Kamer, Pieter Heerma. Tijdens dit gesprek ging het vooral over de koers van de Tweede Kamer fractie met betrekking tot het dossier van de stikstofproblematiek. Als CDA Bergeijk hebben wij hierover een duidelijk signaal afgegeven en onze zorgen kenbaar gemaakt, zoals wij eerder ook in een brief richting onze collega’s in Den Haag en een recent aangenomen motie in de laatste raadsvergadering hebben gedaan. Naast de stikstofproblematiek ging dit gesprek ook over verschillende andere zaken zoals de verbinding tussen de politiek en onze inwoners. Dit is iets wat wij als CDA Bergeijk erg belangrijk vinden, waardoor we hier tijdens bijeenkomsten als deze graag het gesprek over voeren met collega raadsleden en wethouders.

Hierna hebben we een boottocht door de Friese wateren gemaakt en zijn we getrakteerd op een rondleiding bij Wajer Yachts. Wajer Yachts is een van de grootste Yachten bouwers van Europa. In 2022 zijn ze zelfs uitgeroepen tot Friese ondernemer van het jaar. Erg leuk om het verhaal achter dit bedrijf te horen.

We zijn enorm trots op het feit dat de volgende bijeenkomst na de zomer georganiseerd wordt in Bergeijk. Het is dan aan ons om in Bergeijk een mooi programma neer te gaan zetten voor onze jonge collega’s uit het hele land. Hier kijken we uiteraard naar uit!

Bjorn Aarts
CDA Bergeijk

 

Scroll naar boven