CDA Bergeijk - Nieuws en actualiteiten

Korte lijntjes maken het verschil!

Afgelopen vrijdag organiseerden we als CDA Bergeijk ons tweede politiek café van dit jaar. Een avond waarop we aan de hand van een thema het gesprek aangaan met onze inwoners en ondernemers om te horen wat er leeft, waar men tegenaan loopt en welke ideeën mensen hebben. Het thema van deze avond was “leefbaar buitengebied.” Met zo’n 30, veelal agrarische bezoekers gingen we het gesprek aan over het pachtbeleid, wet- en regelgeving en de gevolgen daarvan voor de bedrijfsvoering, nieuwe ontwikkelingen, beheer van het buitengebied en het Waterschap. Vele standpunten en ideeën werden uitgewisseld. Een mooie avond met zeer waardevolle inbreng vanuit de bezoekers.

 

Afgelopen zaterdag ontvingen wij minister Hugo de Jonge en gedeputeerde Erik Ronnes voor een bezoek aan de Weebosch waar Kapelledries II net is opgeleverd en Kapelledries III in voorbereiding is. Verschillende starters en inwoners konden het gesprek aangaan en het belang van bouwen in onze kernen benadrukken, met aandacht voor bouwen voor eigen inwoners. Dit zodat onze jongeren en ouderen in onze dorpen kunnen blijven wonen, maar ook omdat dit groei van een kern betekent en daarmee bijdraagt aan de leefbaarheid; de school kan open blijven en sportclubs en verenigingen kunnen hun leden behouden.

 

Vervolgens gingen we samen met de minister en gedeputeerde door naar gemeenschapshuis Den Eijkholt in Luyksgestel om samen met hen verder te praten over de centrale en verbindende rol die een gemeenschapshuis met de vele functies en inzet van vrijwilligers heeft in een kern en daarmee bijdraagt aan de leefbaarheid.

 

Ook was er ruimte om stil te staan bij de impact van besluiten in Den Haag op onze agrariërs en de rol van het CDA hierbij. Een geluid wat vrijdagavond gehoord werd en op deze zaterdagmiddag direct werd neergelegd bij de minister. Hierdoor kon een open en eerlijk gesprek gevoerd worden waarin ruimte was om elkaar te horen en samen naar de toekomst te kijken.

 

Als CDA Bergeijk kijken we terug op een mooi politiek weekend waarin de kracht van korte lijntjes met onze inwoners en met onze bestuurders landelijk, provinciaal en gemeentelijk benadrukt werd.

 

Door open en eerlijk met elkaar het gesprek aan te blijven gaan kunnen we samen blijven bouwen aan Bergeijk!

 

Lindy Wijnen

CDA Bergeijk

Scroll naar boven