CDA Bergeijk - Onze mensen

Gerbert van der Mierden

CD{A Bergeijk - Gerbert van der Mierden

“We maken Bergeijk beter bereikbaar”

Gerbert van der Mierden. Deze Riethovenaar werkt als accountmanager bij Vergeer Holland en is bestuurslid bij VV Riethoven. Gerbert is getrouwd met Jojanneke. Samen hebben ze twee kinderen: Geert en Roos.
 

Snel van en naar Eindhoven
“Als achtertuin van de slimste regio ter wereld moet Bergeijk beter bereikbaar worden. Daarom willen we zorgen voor een snelfietsroute naar Eindhoven (en omgeving) zodat het een stuk aantrekkelijker wordt om de fiets te pakken als je in de stad moet zijn. Dankzij deze voorrangsfietsroute ben je straks veel sneller op de plek van bestemming. Efficiënt, gezond en goed voor het milieu!
Ook de nieuwe N69 en de aanleg van de Middenweg tussen Eersel en Bergeijk dragen bij aan een betere bereikbaarheid van onze gemeente en kunnen daarom rekenen op onze steun. We zorgen wel voor sluipverkeerwerende maatregelen in onze kernen door het verkeer naar de goede wegen te leiden.”

 

Veilig naar school en de sportclub
“Ook verkeersveiligheid heeft onze aandacht. Kinderen moeten in alle kernen onbezorgd van en naar school kunnen fietsen. We willen dat onder andere realiseren door te zorgen voor veilige oversteekplaatsen en duidelijk herkenbare waarschuwingsborden die automobilisten attenderen op de aanwezigheid van een school. Ook de routes richting sportterreinen pakken we aan. We zorgen ook hier voor extra verkeers-/waarschuwingsborden en goede verlichting. Tussen de Weebosch en Luyksgestel leggen we een fietspad aan.”

 

Buurtpreventie
“Veiligheid is niet alleen belangrijk in het verkeer. Iedereen moet in onze gemeente kunnen wonen en leven met een optimaal gevoel van veiligheid. Nu hebben we dat goed voor elkaar, maar om dat zo te houden moeten we blíjven investeren. In buurtpreventieprojecten bijvoorbeeld. Samen met omwonenden treffen we maatregelen die ervoor zorgen dat ongewenste gasten geweerd worden.”

Scroll naar top