Carmen Roest

CDA Bergeijk - Onze mensen

Carmen (33) is geboren en getogen in Luyksgestel en hier is ze erg trots op. Ze komt uit een gezin waarin het maatschappelijk belang altijd een duidelijke plaats gekregen heeft. Carmens vader heeft zich jarenlang ingezet voor CDA Bergeijk en zowel haar ouders als zus hebben zich altijd ingezet voor de gemeenschap en doen dat nog steeds vol overgave. Het zal niemand verbazen dat Carmen Luyksgestel nog altijd niet verlaten heeft. Ze woont hier samen met haar partner Rik, haar dochter Puk en hun hond Soof. Carmen werkt als interim Manager Serviceteam bij Zuidzorg Wijkzorg. Ze heeft jarenlang ‘op de vloer’ gewerkt en haalt haar energie nu steeds meer uit het beter maken van het beleid rondom de zorg die geboden wordt.

Als echte Gèsselse is ze door de jaren heen bij vrijwel alle verenigingen te vinden geweest. Op het moment is ze bestuurslid van carnavalsvereniging de Stekkeraopers. Bovendien vertolkt ze hier de rol van een typetje voor de jongste Stekkeraopers en doet ze met veel plezier mee aan de Stekkegatse zittingsavonden. Hiernaast zit ze in het dagelijks bestuur van de ouderraad van Basisschool de Klepper en wordt ze regelmatig gevraagd voor presentatie werkzaamheden of het spelen van typetjes in de gemeente.

Carmen zingt graag hard mee met ‘Don’t stop me now’ van Queen. Een nummer wat haar op het lijf geschreven is. Carmen zet namelijk graag ergens de schouders onder en zet zich graag in voor de dingen die ze belangrijk vindt. Omdat Carmen door haar jarenlange inzet voor verschillende verenigingen, met name in Luyksgestel, veel mensen kent, hoopt ze een schakel te kunnen zijn met de lokale politiek. Ze vindt het belangrijk dat mensen elkaar kunnen vinden en hoopt hier zo haar steentje aan te kunnen bijdragen. 

De komende raadsperiode wil Carmen vooral de focus leggen op de gezondheid binnen de gemeente. Preventie en vitaliteit staan bij haar hoog in het vaandel. Er samen voor zorgen dat onze inwoners zo lang mogelijk, gezond en zelfstandig thuis kunnen blijven wonen in onze mooie gemeente. Door middel van de inzet van buurtinitiatieven, verenigingen en netwerken zo goed mogelijk voor de ander zorgen. Samen zorgen voor elkaar in een wereld waar aanspraak maken op professionele zorg niet meer vanzelfsprekend is door de vele tekorten en versnippering.

Samen bouwen we verder.

Scroll naar boven