CDA Bergeijk - Nieuws en actualiteiten

Vrijwilligers

Dit weekend organiseert het Oranjefonds NLdoet. “De grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.” lezen we op hun website. Ook in Bergeijk kun je op uiteenlopende plekken terecht om een handje te helpen. Als CDA Bergeijk zijn wij trots op de vele vrijwilligers die onze gemeente rijk is.  

 

Vele vrijwilligers dragen bij aan de zelfredzaamheid van deze verenigingen. Of het nu gaat om een sportvereniging, hobbyclub, carnavalsvereniging of toneelclub: verenigingen spelen een prominente rol in het leven van veel inwoners. De meeste inwoners die betrokken zijn bij een vereniging zijn dat als speler of deelnemer, maar veel mensen ook als vrijwilliger, bestuurslid, supporter of coach/begeleider. Het kunnen uitoefenen van de hobby en/of meer bewegen is vaak de belangrijkste reden om betrokken te zijn bij een vereniging. Ook een van de drijfveren om bij een vereniging betrokken te zijn is het sociale contact. Plezier, ontspanning en het ontmoeten van dorpsgenoten is een belangrijke reden om lid te zijn van een vereniging. 

 

NLdoet laat zien dat vrijwilligerswerk heel breed is. Ook stichtingen zoals het bakkerij museum en stichting Weebosch, een initiatief als de plukroute en de bewoners van het Hofhuys maken dankbaar gebruik van de vele vrijwilligers. De laatste jaren wordt het voor sommige van hen steeds moeilijker om aan vrijwilligers te komen. Als CDA Bergeijk blijven we on inzetten om vrijwilligerswerk op uiteenlopend wijze te stimuleren in onze gemeenteInwoners die actief zijn in het verenigingsleven, bij een stichting of burgerinitiatief in hun kern zijn vaak gelukkige en tevreden inwoners die het fijn wonen en leven vinden in de kernen. Naast basisonderwijs en voorzieningen als gemeenschapshuizen in al onze kernen dragen zij in grote mate bij aan de leefbaarheid in onze kernen. Als CDA Bergeijk is het voor ons dan ook een speerpunt om te blijven faciliteren van verenigingen, stichtingen, burgerinitiatieven, onderwijs, gemeenschapshuizen en wonen om de leefbaarheid in onze kernen hoog te houden. 

 

Vrijwilligers zijn de ‘kampioenen’ van de sterke samenleving. Zonder hun inzet kunnen wij niet sporten, kunnen scholen niets extra’s organiseren en rukt de vrijwillige brandweer niet uit. Vrijwilligers verdienen daarom onze grote waardering. Afgelopen tijd was het ook voor ons als CDA-fractie moeilijker actief te zijn als vrijwilliger bij onze verenigingen en in onze woonomgeving. Tijdens de NLdoet dagen vinden we het als CDA fractie dan ook leuk onze handen uit de mouwen te steken en een aantal van verenigingen, stichtingen en burgerinitiatieven een dag gaan helpen. Doet u ook mee? 

 

Samen blijven wij bouwen aan onze toekomst. 

 

Elly van Montfort 

Scroll naar boven