CDA Bergeijk - Nieuws en actualiteiten

Samen duurzaam

Op veel fronten werken we aan de ambitie om Nederland te verduurzamen. Regionaal maken we afspraken over energiebesparing, warmtetransitie (duurzaam verwarmen woningen en gebouwen) en de opwek van duurzame energie. Lokaal beoordelen we hoe we woningen en gebouwen in Bergeijk gaan verduurzamen. CDA Bergeijk wil onze inwoners daarbij ondersteunen om geleidelijk stappen te zetten.

Stimuleren van verduurzaming doen we op uiteenlopende wijze. Voor diverse maatregelen om te verduurzamen zijn er gemeentelijke subsidiemogelijkheden. Dit geldt bijvoorbeeld voor isolatie van dak, spouw en vloer, warmtepomp en inductiekookplaat. Diverse subsidies zijn stapelbaar, wat wil zeggen dat combinatie met landelijke subsidies is toegestaan. Bewoners van een huurwoning van een woningbouwcorporatie krijgen binnenkort een energiebespaarbox aangeboden. Daarmee kunnen ze zelf energiebesparingen realiseren.

Ook met subsidies is investering in verduurzaming van de woning is niet voor iedereen mogelijk. Daarom gaat de gemeente de mogelijkheid bieden renteloos geld te lenen, bijvoorbeeld voor de aanleg van zonnepanelen maar ook voor isolatie van de woning. Alle maatregelen waarmee in de woning minder energie wordt verbruikt of duurzame energie wordt opgewekt komen in aanmerking. Iedereen krijgt zo de mogelijkheid te investeren in de duurzaamheid van zijn woning. Door de besparing van energie verdient u deze uiteindelijk terug.

Het doel van CDA Bergeijk is het realiseren van woningen waarin het comfortabel en behaaglijk wonen is, en daarnaast de energierekening betaalbaar blijft. Daarvoor moeten we samen de handen uit de mouwen steken, dit ondersteunen we graag financieel en met advies.

Samen blijven we bouwen aan een duurzame toekomst.

Ben Groenen,

CDA Bergeijk

Scroll naar boven