CDA Bergeijk - Nieuws en actualiteiten

Pilot Bergeijkse Belevingsboulevard

Halverwege vorig jaar hebben wij als Raad het college opdracht gegeven de mogelijkheden te bekijken om de de beleving op het Plein ‘t Hof, naast de kerk, te vergroten. Hoe mooi zou het zijn dat er mensen uit de gehele Kempen naar Bergeijk komen vanwege de gezellig terrassen? Dorpskern ‘t Hof heeft een prachtig plein waar enkele jaren geleden flink in is geïnvesteerd. Nu er steeds meer horecazaken worden geopend rondom dit plein, zou het plein en de omliggende horeca elkaar kunnen versterken in het aantrekken van bezoekers naar onze mooie gemeente en zo dus ook naar onze lokale ondernemers. 
 
De gemeente  heeft de afgelopen periode zorgvuldig alle opties bekeken en is hierover in gesprek gegaan met de aangrenzende bewoners en ondernemers. Een belangrijk punt is dat we nu goed kijken hoe we de komende zomermaanden voor iedereen het zo goed mogelijk kunnen inrichten, binnen de gestelde kaders van de overheid ivm de Corona richtlijnen. Want zeker na de afgelopen periode kunnen onze horeca ondernemers wel extra plaatsen op de terrassen gebruiken, als het tenminste binnen het concept van de ondernemer past. Maar ook zeker moeten we aandacht houden voor de buurtbewoners in verband met eventuele overlast en met de verkeersveiligheid. 
 
Een complete afsluiting van de weg is op korte termijn niet haalbaar, er dient dan namelijk een verkeersbesluit genomen te worden en alvorens aan de wettelijke doorlooptijd is voldaan, is waarschijnlijk ook het mooie weer gepasseerd. Daarnaast blijft de vraag staan of het wel wenselijk is om de weg geheel af te sluiten in verband met bereikbaarheid van de woningen, bevoorraden van de bedrijven en noodzakelijke doorgang tijdens een calamiteit. 
 
Als CDA Bergeijk hebben we aangegeven dat het erg belangrijk is dat er goed naar de veiligheid gekeken moet worden. Veiligheid voor alle aanwezigen op het plein; de bezoekers van de terassen, spelende kinderen en zeker ook voor het personeel van de horeca ondernemers. 

 

Wie de afgelopen dagen op het Hof is geweest heeft kunnen zien dat er heel wat aanpassingen zijn gedaan op het plein. De parkeerplekken voor de horecazaken zijn opgeheven, hierdoor zijn de terrassen verbreed, bloembakken zijn strategisch geplaatst waardoor ze het verkeer afremmen en daarnaast heel veel sfeer brengen. De rode loper is zelfs voor u uitgerolt. 

 

Wij kijken uit naar een prachtige zomer waarin we elkaar weer kunnen ontmoeten op het gezellige plein. Laten we er met z’n allen een mooie zomer van maken. 

 

CDA Bergeijk 

 

Scroll naar boven