Opening de Kattendans - CDA Bergeijk

CDA Bergeijk - Nieuws en actualiteiten

Opening de Kattendans

Vorig jaar werd er gestart met een grote verbouwing van de Kattendans. Het gebouw was verouderd, de ruimtes waren in de loop van de jaren te klein geworden en niet meer geschikt om alle verenigingen een goede plek te kunnen bieden. 

 

Voor CDA Bergeijk zijn voorzieningen zoals een gemeenschapshuis in alle kernen erg belangrijk. De Kattendans vervult deze functie voor kern ’t Hof. Het gemeenschapshuis draagt in belangrijke mate bij aan de samenleving in de kern, de grootste kern van onze gemeente. Het biedt een centrale plek aan vele verenigingen; de KBO, de harmonie, muziekverenigingen, de carnavalsverenigingen, diverse koren, en dan vergeet ik er vast nog een paar. Het is een centrale plek waar mensen samenkomen…..

 

Als CDA hebben we altijd uitgedragen dat behoud van de Kattendans met gemeenschapshuisfunctie en theater het uitgangspunt moest zijn. Het theater de Kattendans is voor Bergeijk een mooie en belangrijke voorziening; op de eerste plaats voor onze Local Heroes, zij kunnen op deze mooie plek in Bergeijk terecht voor hun voorstellingen/optredens waar de mogelijkheden in de andere gemeenschapshuizen hiervoor niet toereikend zijn. De multifunctionaliteit van de diverse ruimtes maken dat beiden functies van de Kattendans zich hiermee versterken. Daarnaast is de Kattendans als theater een verrijking van onze culturele voorziening en een Cultureel Centrum met regionale betekenis. Bergeijk onderscheidt zich al jaren op dit terrein! 

 

Als CDA Bergeijk zijn we dan ook blij en trots dat we na jaren overleg over deze belangrijke voorziening vorig jaar het besluit hebben kunnen nemen om te investeren in de Kattendans.  Dat de verbouwing voorspoedig is verlopen  waardoor de Kattendans dit weekend geopend kan worden. We zijn enorm blij dat de verenigingen weer hun intrek kunnen nemen in de Kattendans en het Theater weer kan gaan bruisen.

 

Daarmee kan de Kattendans haar warme hart als huiskamer van Bergeijk weer laten kloppen. De Kattendans waar iedereen welkom is.

Lindy Wijnen

 

Scroll naar boven