CDA Bergeijk - Nieuws en actualiteiten

Coronacompensatie en ledverlichting

Als CDA Bergeijk vinden we het belangrijk dat we goede en vitale sportverenigingen hebben.

Dat komt omdat de samenleving centraal staat in ons gedachtegoed. De vele verenigingen in ons dorp illustreert dit goed, de leden van deze verenigingen beoefenen met elkaar een sport of delen een passie. Op deze verenigingen ontstaan vriendschappen, leren kinderen samenwerken, wordt er naar elkaar omgekeken en staan mensen voor elkaar klaar. Zij dragen in grote mate bij aan de leefbaarheid van onze kernen.

Het laatste 1,5 jaar hebben ook onze verenigingen min of meer stilgelegen door de huidige coronacrisis. In februari dit jaar hebben we daarom een Coronacompensatie regeling opgesteld voor onze verenigingen, stichtingen en andere maatschappelijke organisaties. Deze regeling was er voor iedereen die inkomsten had misgelopen in 2020. Ook nu stelt de gemeente geld beschikbaar voor alle verenigingen, stichtingen en andere maatschappelijke organisatie voor misgelopen inkomsten in 2021!

Bent u bestuurslid van een Bergeijkse vereniging of organisatie en wilt u weten of uw vereniging of organisatie in aanmerking komt voor een financiële ondersteuning, kijk dan op de website van Gemeente Bergeijk. Daarnaast zijn we natuurlijk ook nog bezig met het verduurzamen van onze sportaccommodaties. Op al onze sportparken wordt de huidige oude verlichting vervangen door LED verlichting. En de kantine van de Weebosch is voorzien van een asbestvrij dak met zonnepanelen! Hiermee zijn onze groene sportparken nog een stukje groener geworden.

Als CDA zijn wij ontzettend trots op ons bruisend, sportief en cultureel verenigingsleven, en samen met u blijven wij bouwen aan deze mooie verenigingen en organisaties.

Mike Heesters

CDA Bergeijk

Scroll naar boven